Thursday, November 12, 2015

Muhammad Syahir Nazmi Bin Mohd Saifullizam Kelahiran yang dinanti

Lama tak update blog... Hahahahha.. Maaf yaa tak sempat nak update.. Kelahiran Muhammad memang tak dijangka.. Ibu dan ayah dah bisik2 kat Muhammad keluar 13.04.15 tau... Tapi tanggal 31.03.15 Muhammad dah tak sabar nak tengok dunia... Ibu tau sayang tak sabar nak jumpa ibu, ayah dan orang2 yang menyayangi Muhammad kan.. 30hb Mac dah start sakit 5 minit sekali tapi bukaan tetap 2cm saja.. Pukul 4 pagi kejutkan encik suami bagitau sakit sangat tapi bila panggil nurse bukaan tetap mcm tu saja.. Kul 7.30 pagi doktor cakap tak boleh tunggu dah.. Tak nak nanti baby lemas.. Pukul 8.27 am selamat dilahirkan anugerah Allah kepada kami Muhammad Syahir Nazmi Bin Mohd Saifullizam.. Menitis airmata aku saat melihatnya...
 Kelahiran yang dinanti


Comey mcm sapa ni aaa

 Mcm best aja tido

Ayah dgn anak sama style

Majlis berbuka puasa

Rambut Muhammad dah tak ada... Ibu dgn ayah dh cukur lagi sekali sempena aidiladha

Ikut ayah dgn ibu 

Pure betik 1st solid food Muhammad

Ujian buat kami.. Muhammad kena sawan demam panas... 

Ni gmbr semalam 11.11.15.. yea Muhammad dah boleh duduk sendiri...

Cinta hati kami... Semoga Allah pelihara Muhammad dan kami sekeluarga.. Paling penting Allah makbulkan doa Puan Cin.. Nak bahagiakan mertua di hari tua diaorg... 

Friday, January 16, 2015

Ibu & Ayah.. Saya anak lelaki laaaa....

Kami ni terlalu teruja... Maklum la anak sulung.. Dapat berita dari kawan2 ada poliklinik di area sembilang, seberang jaya boleh buat scan 4D. Hmmmm... Memang x sabar laaa.. Encik suami pun sama... Al kisah semasa kandungan 16 minggu 3 hari kami pun pergi la ke Poliklinik Dr Marina. 
Rujuk di bawah lokasi poliklinik:
 
Alamat : No 12, Jalan Sembilang 2, Taman Sembilang, 13700 Seberang Jaya.
Telefon : 04-398 2848

 Kemudahan yang disediakan di poliklinik :


Masa ni tgh promosi :
 

Doktor Marina yang bertugas hari tu... So beliau start scan.. Alhamdulillah bb semua nya ok... Encik suami tanya mcm2 kat doktor.. Excited betul.. Sampai laa bab aku bersuara.. Dr, kandungan 4 bulan ni boleh tahu ka jantina bb?? Doktor cakap dia try klau boleh nampak.. Haaaa.. Ibu dgn ayah asyik teka bb perempuan yaaaa... Doktor gtau.. 90% lelaki... Hahahhahahaha... Gelak aku dan encik suami.. 
 Dr cakap kurang jelas lagi sebab masih awal...
 Comel betul.. Tengah isap jari dia...

Al kisah kandungan masuk 26 minggu 5 hari aku dgn geng office p lunch kat sunway carnival.. ada ulat kat tudung aku.. Apa lagi sorang mmber jerit terkejut dgn aku skali la terkejut.. Balik tu ceta dgn encik suami.. Dia memang susah hati.. Klau aku gerak lasak pun dia marah ini kan pula jadi gtu.. Nak pergi poliklinik dr marina skali lagi tapi hari ni jumaat pula... Kena tunggu esok laa hari sabtu.. So hari sabtu pergi la klinik.. Rupanya ada pakej baru dan harga pun dh berubah tapi masih murah... 
Harga pakej terbaru:
 

So alang2 dah smpai sana kami pun buat detail scan skali cd.. Harga total RM110.00. Sangat berbaloi.. 
 Anak ibu dgn ayah pemalu.. tutup mata
 Tengah tidur kesian kena kejutkan juga
 Letak muka dekat uri...

Doktor cakap semua ok.. Alhamdulillah... Syukur kepada Allah... Semoga dipermudahkan segalanya... Berat dah 959 gram... Confirm bb boy... Tak sabar ibu dgn ayah menanti kehadiranmu... Anugerah Allah kepada kami berdua... tanda cinta kami... Terima kasih Allah...